onsdag 4 november 2009

Pasta med ägg och tonfisk

En snabb och god rätt som verkligen överraskade mig. Receptet kommer från Laga Lätt 11 2009 Till 4 portioner behövs:
200g spagetti
2 burkar tonfisk i vatten
1 gul lök
1 röd chilifrukt (byttes ut mot sambal oelek)
1 msk smör
1 burk marinerade kronärtskockor
1 dl svarta oliver
6 ägg
1/2 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar
25 g parmesanost.

Koka spagetti, häll av vattnet från tonfisken. Skala löken, hacka lök och chili och fräs i smör i en stor stekpanna. Tillsätt spagetti, tonfisk, kronärtskockor och oliver. Vispa ihop ägg, salt och svartpeppar och häll ner i stekpannan. Riv över parmesanost. Om det är nån som bryr sig så är detta 532 kcal, 18 g fett, 44 g protein och 46 g kolhydrater per portion.

Inga kommentarer: