måndag 30 mars 2009

Paella i snygg gryta


Detta är mat jag blir glad av. Den är god, färgglad och tillagad i ursnygg gryta. Vi började med att hacka och fräsa 2 vitlöksklyftor och 1 gul lök i ganska rikligt med olja. Sedan pytsade vi i 6dl ris, lagom med gurkmeja, lite mer än 1/2 burk krossade tomater, 2 hönsbuljongtärningar och 1,25l vatten. Medan detta puttrade på spisen stekte vi 1 tärnad kycklingfilé, 1 pkt bacon i bitar och en chorizo. Vi passade på att rensa lagom mängd räkor och tärna 1 paprika. När riset var klart hällde vi i rikligt med gröna ärtor, en burk majs, de stekta animalierna (hm... undrar om det ordet finns... tja, det är min blogg, jag använder ord hur jag vill) och paprika. Räkorna tillsatte vi på våra tallrikar (utom de som jag la i grytan för bildens skull) eftersom vi kommer att värma upp maten till lunch imorgon och troligtvis dagen efter det också. Till detta serverades en kall vitlökssås på turkisk yoghurt, lättfil, majonnäs, vitlök, salt och svartpeppar. Det blev mycket mat så jag gissar att 6 personer kan äta sig mätta på detta.

Inga kommentarer: