torsdag 27 mars 2008

Födelsedagsmiddag



Fläskfilé med svamp och ädelosttäcke åt vi på min födelsedag. Bryn fläskfilén runtom så att den får färg, skiva den och lägg den i en ugnsfast form. Skiva champinjonerna och stek dem i smör och krydda med salt, cayenne och pressad vitlök. Fördela svampen över köttet. (hit går det att förbereda) Ringla över lite soja, häll på grädde/mjölk och smula över ädelost. Jag gjorde själva såsen i en gryta och redde den innan jag hällde den över köttet och svampen, eftersom jag tycker att den blir för tunn annars. Gratinera tills såsen kokar och hela härligheten har snygg färg. Serveras med pressad potatis och sallad. Jag räknade inte points på min födelsedag, men tror nog att rätten skulle vara rätt ok om man håller igen lite på ädelosten och gör såsen på enbart mjölk. Det är iaf otroligt gott!

Inga kommentarer: