tisdag 11 mars 2008

Pepparrotsfylld lövbiff


En ensam onsdagskväll fick jag för mig att laga pepparrotsfylld lövbiff med ugnsbakade potatishalvor och det blev smaskens. Slarvar med pointsräknandet så denna maträtt får inget pointsantal. Skrubba valfri mängd potatisar och dela dem på mitten, pensla snittytan med olivolja, strö på flingsalt och grovmalen svartpeppar. Skjutsa in i ugnen på 225 grader i ca 35 minuter. Blanda en tesked dijonsenap med två teskedar riven pepparrot och två matskedar philadelphiaost light och lägg en klick på ena sidan av en eller två lövbiffar beroende på hur stora de är. Vik över den andra delen och bryn i lite olja. Salta och peppra. Jag satte i lite mer pepparrot och blandade i den resterande röran och tillsatte lite turkisk yoghurt och fick en kall sås till, men den var egentligen onödig. Det behövdes ingen sås, det räcker med fyllningen. Till detta har jag en vanlig klassisk grönsallad.

Inga kommentarer: