tisdag 4 mars 2008

Pasta med tonfisk i tomatsås


En snabblunch som inte var det bästa jag gjort men den var helt ok. Hittade tomatsås i frysen (avsedd att ha på pizza). Värmde upp såsen, tillsatte en halv burk tonfisk, skivade några oliver, smulade över lite fetaost. Serverades med fullkornstagliatelle och en pizzasallad. Måste ju bara skriva receptet på pizzasalladen med för den är så bra att ha hemma i kylen. Den håller länge och jag menar länge! Strimla vitkål (och ha i vad andra grönsaker du vill) häll över kokande vatten så att den slaknar ;-) och koka upp en dressing på 1/2 dl olja, 1/2 dl vatten och 1/2 dl vinäger (ta gärna lite mer). Tillsätt 2 msk socker och 1,5 tsk salt och valfria kryddor. Nu sist använde jag mig av en färdig kryddblandning till dressing, men annars brukar jag använda italiensk salladskrydda och/eller svartpeppar. Använd fantasin. Låt salladen stå några timmar innan servering. (Varm pizzasallad är ingen höjdare) För att göra det hela lite snyggare åkte finporslinet fram till serveringen. Måltiden var på ca 7,5 points. PS Pizzasalladen är "gratis" DS

2 kommentarer:

Anonym sa...

Såg gott ut, kommer det inte några fler trevliga recept... Tror det blir VV när bebisen är ute, så jag behöver lite inspiration på recept

Anonym sa...

Tjena liten Karin, jag ska pröva detta, gillar pepparrot! Mor-Zan